Головна » 2023 » Квітень » 20 » Всеукраїнський конкурс наукових робіт з історії України імені Ярослава Потапенка
19:39
Всеукраїнський конкурс наукових робіт з історії України імені Ярослава Потапенка

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі 19 квітня відбувся Всеукраїнський конкурс наукових робіт з історії України імені Ярослава Потапенка тематикою «Боротьба за українську державність: минуле та сучасне», учасниками якого були учні професійно-технічних училищ та загальноосвітніх навчальних закладів України.  Мета конкурсу – популяризація історичних знань  серед учнівської молоді для пізнання власної  історії  України в контексті загальносвітової; активізація та актуалізація вивчення історії у  навчальних закладах; підвищення рівня знань з історії;  розвиток дослідницьких здібностей учнів; патріотичне виховання школярів та формування у них історичної пам’яті.

Під час науково-практичної конференції виступили 12 спікерів, дослідницькі проєкти  яких здобули найвищі конкурсні бали. Серед них конкурсна комісія відібрала найкращих та нагородила Дипломами та цінними подарунками. Серед дипломантів третього місця удостоєна учениця 9 класу Великокаратульської гімназії Лебідь Людмила. У конкурсі змагались аж чотири конкурсанти, члени Переяславського клубу юних моряків. Вони отримали сертифікати учасника та подарунки. 

Реалізація ідеї конкурсу допоможе усвідомити, що історію завжди проживає людина, яка має власний досвід і відповідно до цього досвіду інтерпретує події з минулого.

Переглядів: 64 | Додав: lysi_osa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar