Головна » 2018 » Листопад » 22 » Пізнаємо таємниці історії разом з науковцями Київського національного університету імені Тараса Шевченка
15:04
Пізнаємо таємниці історії разом з науковцями Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Цього навчального року в рамках обласного STEM-проекту «Профільна наукова школа» та проекту «Відкриваємо світ науки разом» Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» вже проведено 5 обласних профільних шкіл у різних наукових відділеннях МАН. На базі історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка 19 листопада 2018 року відбулася профільна школа з історії, учасниками якої стали близько 130 учнів-членів Київського обласного територіального відділення МАН України (серед них Бездольна Інна та Швидкий Данило, учні Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №2) та педагогів – наукових керівників учнівських науково-дослідницьких робіт.
У своєму зверенні до учасників заходу директор КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» Минзар Світлана Анатоліївна зазначила, що в успішній науковій діяльності учнів велику роль відіграє мотивація цієї діяльності та її науковий супровід. І саме обласні профільні наукові школи, які проводяться спільно з провідними закладами вищої освіти України, є сильним мотивом до наукових пошуків для дітей Київщини.
На хвилю історії дітей налаштував Патриляк Іван Казимирович, декан історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор історичних наук, професор. Мотиваційно-навчальні платформи профільної школи працювали за секціями наукового відділення історії: історія України, всесвітня історія, археологія, історичне краєзнавство, етнологія. 
Юні дослідники отримали унікальну можливість поспілкуватися з провідними науковцями закладу – відомими не тільки в Україні, а й за кордоном вченими. Предметом для обговорення стали особливості досліджень історичних подій та постатей, здобутки та перспективи історичної науки, нові тренди наукових пошуків тощо. Юні дослідники отримали консультації щодо проведення власних наукових пошуків та написання робіт. Для секції «Археологія» практичною частиною зустрічі стала екскурсія Археологічним музеєм Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Діти з головою поринули в особливу духовну атмосферу, яка панує в аудиторіях університету. Безперечно, кожен з них отримав корисну інформацію, заряд позитиву і величезне бажання вивчати історію.

 

Переглядів: 109 | Додав: lysi_osa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar