Головна » 2019 » Травень » 8 » Юні науковці Київщини святкують перемогу
09:35
Юні науковці Київщини святкують перемогу

Потужна команда юних науковців та інтелектуалів Київщини успішно представила область на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, який відбувся 2-7 травня 2019 року Києві.

Перші травневі дні, безперечно, стали хвилюючими і напруженими для кожного з них, адже отримати перемогу в наймасштабнішому всеукраїнському конкурсі надзвичайно престижно, хоча й дуже складно. Проте команда Київщини достатньо успішно та результативно представила більшість наукових відділень Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України. У командній скарбничці МАНівців нашої області – 23 медалі, з них 5 золотих, 6 срібних, 12 бронзових! Приємним є і той факт, що серед переможців більше половини – представники секцій природничо-математичного профілю та STEM-напрямів сучасної освіти, розвиток яких наразі має пріоритетне значення в освіті Київщини.

Надзвичайно високі результати продемонстрували юні дослідники у секціях «Прикладна математика»», «Науково-технічна творчість та винахідництво», «Екологія», «Геологія, геохімія та мінералогія», «Соціологія», виборовши І місця та ставши володарями золотих медалей.

Успішно представили Київщину і учні-члени МАН у секціях «Правознавство», «Хімія», «Селекція та генетика», «Історія України» «Кримсько-татарська гуманітаристика» «Всесвітня історія», отримавши почесне друге місце у III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту. Достойною і результативною стала й перемога володарів бронзових медалей у секціях «Технології програмування», «Мікроекономіка та макроекономіка», «Зарубіжна література» «Українська мова», «Іспанська мова», «Теологія, релігієзнавство та історія релігії», «Журналістика», «Загальна біологія», «Зоологія, ботаніка», «Ветеринарія та зоотехнія», «Лісознавство», «Гідрологія».

Учасників Всеукраїнського конкурсу-захисту привітала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, зазначивши, що присутні у залі – це «наша надія, надія на ту велику силу молоді, яка здатна думати інакше. Бо те, що ви тут, і те, що ви робите, вже свідчить, що ви можете дивитися на багато речей інакше, бачити нові шляхи розвитку майбутнього України та людства в цілому. Дуже часто говорять про проблеми, які нас оточують, але для того, щоб йти вперед, потрібно мати візію. Ви вже вливаєтесь в когорту людей, які рухатимуть цивілізацію і Україну вперед», – зазначила Лілія Гриневич.

Виступаючи перед фіналістами, Лілія Гриневич також дала їм три поради – цінували людей навколо, цінувати свій час, а також не забувати про важливість внутрішніх цінностей.

Дипломи та медалі переможцям Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН вручив Президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Фінальним акордом, чудовим подарунком для учасників тижневого інтелектуального марафону став енергетичний сплеск музики – виступ однієї з улюблених українських гуртів SKAIBAND!

Вітаємо талановитих дітей–переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України – 2019. Пишаємось вами, юні інтелектуали:

І місце

Андрієвська Вікторія, учениця 11 класу Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Переяслав-Хмельницької міської ради (Секція «Екологія»).

 

ІІІ місце

Ковальська Марія, вихованка Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, учениця 9 класу Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Переяслав-Хмельницької міської (Секція «Гідрологія»).

Вітаємо юних дослідників з перемогою!

Дякуємо педагогам, які на високому рівні підготували дітей до участі в конкурсі-захисті!

Переглядів: 119 | Додав: lysi_osa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar